Δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα

«Είναι πάγια και γνωστή από παλιά η θέση του πρωθυπουργού για τα δημοψηφίσματα και τελευταία φορά εκφράστηκε και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν σημαίνει όμως ότι υπάρχει συγκεκριμένη σκέψη και συγκεκριμένος σχεδιασμός για κάποιο δημοψήφισμα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής απαντώντας στα σενάρια για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Κύριο μέλημά μας είναι η ολοκλήρωση των διεργασιών
για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, που είναι το άμεσο βήμα που κάνουμε προς την έξοδο από την κρίση» πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.Όχι σε ένα δημοψήφισμα είπε και η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης , χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ακατανόητο και πρόσθεσε ότι το δημοψήφισμα «αποπροσανατολίζει χωρίς να δίνει λύση».

Για το θέμα του δημοψηφίσματος ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «είτε καταφύγουν σε δημοψήφισμα είτε σε εκλογές για να θέσουν τρομοκρατικά διλήμματα, ο λαός πρέπει αντί να τους φοβηθεί, αν τους φοβίσει απαντώντας: Καμία θυσία για την κρίση και τα κέρδη της πλουτοκρατίας». 
Keywords
Τυχαία Θέματα