Φουστέρ: Στο «νήμα» ο τίτλος

Μέχρι τέλους θα διεκδικήσουν τον τίτλο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, σύμφωνα με τον μέσο των "ερυθρολεύκων", Νταβίντ Φουστέρ ο οποίος μίλησε στο www.athina984.gr. Ο Ισπανός μέσος, σκόρερ ενός εντυπωσιακού γκολ στη νίκη της ομάδας του με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε

για τα "ανοιχτά μέτωπα" των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Νταβίντ, συγχαρητήρια για τη νίκη και το γκολ που πέτυχες. ΄Ηταν το ιδανικό τέλος στο 2011 για τον Ολυμπιακό;

"Ναι, ήταν ο τελευταίος αγώνας πρωταθλήματος γι'αυτή τη χρονιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο για τη νίκη όσο και για το γεγονός ότι σκόραρα. Αποχαιρετάμε τη χρονιά ως πρωτοπόροι της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει μεν δύο αγώνες λιγότερους, ωστόσο είναι σημαντικό να βρισκόμαστε στην κορυφή."

Πώς θα περιέγραφες την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής. Είστε ευχαριστημένοι;
"Θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Παίξαμε πολύ καλά στις ευρωπαϊκές μας αναμετρήσεις και δώσαμε την εικόνα μιας δυνατής ομάδας. Καταφέραμε να κερδίσουμε τρεις συλλόγους μεγάλης δυναμικοτητας, για τα δεδομένα του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν προκριθήκαμε, αλλά παραμένουμε εντός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μέσω του Europa League. Έχουμε πολλή όρεξη να αγωνιστούμε και σ'αυτή τη διοργάνωση. Πιστεύω πως βρισκόμαστε σε φόρμα. Φυσικά, πάντα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και θα πρέπει να αντικρύζουμε το μέλλον με αισιοδοξία."

Πώς βλέπεις τη μάχη του τίτλου; 
"Εκτιμώ ότι το πρωτάθλημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τέλους. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ δεν πρόκειται να έχουν πολλές απώλειες και γι'αυτό ο πρωταυθλητής θα κριθεί στο νήμα."

Η διακοπή για τις γιορτές ευνοεί την ομάδα;
"Έχουμε δώσει μια μακρά σειρά αγώνων, η οποία -είτε το θέλουμε είτε όχι- πάντοτε προκαλεί μια φθορά. Μας απομένει ένα ματς Κυπέλλου, που απαιτεί κι αυτό την προσοχή μας. Εν συνεχεία, θα έχουμε κάποιες ημέρες ξεκούρασης, τις οποίες οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε, ώστε να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας."

Οι αγώνες με τη Ρουμπίν Καζάν για το Europa League αργούν ακόμη. Πώς κρίνεις την κλήρωση για τον Ολυμπιακό;

"Πρόκειται για έναν επικίνδυνο αντίπαλο. Θα χρειαστεί να κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι, να παίξουμε σε ατμόσφαιρα ψύχους, καθώς ο αγώνας θα διεξαχθεί μεσούντος του χειμώνα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Όσο για τη ρωσική ομάδα; Διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες, ιδίως στην επίθεση, που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα. Γι'αυτό, θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και να είμαστε έτοιμοι για ό,τι συναντήσουμε."

Ποια είναι τα όνειρα και οι προσδοκίες σου για το νέο έτος;

"Πρώτα απ'όλα, για την ομάδα, θα ήθελα την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να φτάσουμε όσο πιο μακριά στην Ευρώπη γίνεται. Θα ήταν ιδανικό. Επίσης, ξέρουμε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία, είναι πολύ άσχημη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε το 2012 να βελτιω
Keywords
Τυχαία Θέματα