«Ευρωπαϊκή η διέξοδος από την κρίση»

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο δέχθηκε σήμερα τους πρεσβευτές των ξένων χωρών για την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών επ' ευκαιρία των Χριστουγέννων.

Δεδομένης της ιδιαίτερης πολιτικής και οικονομικής περιόδου, στην παρέμβασή του ο Ναπολιτάνο αναφέρθηκε στην δύσκολη φάση που διέρχεται η χώρα του και ολόκληρη η Ευρώπη. "Η Ιταλία θα καταβάλλει την προσπάθεια που της αναλογεί. Αλλά είμαι βέβαιος ότι η πορεία για την διέξοδο από την κρίση είναι γενικότερα ευρωπαϊκή και υπερεθνική. Δεν υπάρχουν πιο σύντομες οδούς εθνικού χαρακτήρα", τόνισε ο Ιταλός Πρόεδρος.

Κατά

τον κ. Ναπολιτάνο "δεν πρέπει να υπάρξει καμία αμφιβολία σχετικά με την αναγκαιότητα του ευρώ και την αποφασιστική υπεράσπισή του, διότι η σταθερότητα της διεθνούς οικονομίας είναι στενά συνδεδεμένη με την αντοχή του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος".

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο πρόσθεσε επίσης ότι "η Ευρώπη παραμένει μία. Η θεωρητική αναφορά σε δυο ή και περισσότερες, σημαίνει ότι θα αρχίσουμε να ολισθαίνουμε προς ένα πλάγιο δρόμο, στο τέλος του οποίου δεν θα απομείνει καμία Ευρώπη. Αυτό που χρειάζεται, αντιθέτως, είναι μια όλο και πιο ολοκληρωμένη Ευρώπη", κατέστησε σαφές ο Ιταλός Πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατάσταση της χώρας του, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας--που κατάγεται από τη Νάπολη--τόνισε με έμφαση: "η Ιταλία ανακάλυψε και πάλι το ενωτικό, εθνικό, πνεύμα το οποίο διατηρήθηκε και κατά δύσκολες περιόδους του παρελθόντος. Θα καταφέρουμε, λοιπόν, να κερδίσουμε και τις δύσκολες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα