«Φοροεισπράξεις ή απολύσεις»

Σε εξέλιξη η συνάνρηση της τρόικας με τον υπ. Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, για το ν/σ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ μετά τη συνάντηση με τον Γ. Σουρνάρα οι δανειστές διαμήνυσαν σε αυστηρό τόνο «φοροεισπράξεις αλλιώς απολύσεις».

Κατά τη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και πιο συγκεκριμένα τη διοικητική μεταρρύθμιση, την πορεία εφαρμογής του προϋπολογισμού,

τα μακροοικονομικά μεγέθη, αλλά και την πορεία των εσόδων.
Οι επικεφαλής της τρόικας επέμειναν ότι ένα μεγάλο μέρος των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν στο πρόγραμμα κινητικότητας έως το τέλος του 2013 θα πρέπει να οδηγηθούν σε απόλυση και εστιάζουν στους 7.000 επίορκους υπαλλήλους.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκαν ζητήματα σχετικά με το φορολογικό μηχανισμό και το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, για το οποίο πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα φέρεται να εγκρίνει μια ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η ρύθμιση χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα είναι ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητηθούν στο ραντεβού της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση στις 2μμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα