Οι Γυναίκες απαντούν στην Κρίση

Η γυναίκα απέναντι στην κρίση είναι το φετινό θέμα εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στην Αθήνα όπου στις 11 πμ διοργανώνεται εκδήλωση.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου Αμαλίας 8, στο Σύνταγμα.

Θα

μιλήσουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό, κοινωνικό, επιχειρηματικό χώρο και τον τομέα της δημόσιας διοίκησης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νόνη Καραγιάννη.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Live Streaming.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει ήδη ξεκινήσει τον κύκλο των εκδηλώσεων ενόψει της 8ης Μαρτίου. Σημαντικότερες από αυτές, είναι η διακοινοβουλευτική συνάντηση αύριο από τις 10πμ με συμμετοχή ευρωβουλευτών και εκπροσώπων των εθνικών κοινοβουλίων καθώς και το σεμινάριο που οργανώνεται για δημοσιογράφους σήμερα που θα μεταδοθούν σε απευθείας μετάδοση.

Στόχος των συζητήσεων είναι να αναδεχθεί η θέση της γυναίκας όπως διαμορφώνεται από την κρίση και τη λιτότητα με την οποία επιχειρείται η αντιμετώπισή της, καθώς και ο ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει το ΕΚ για να στηρίξει τη γυναίκα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα