Φεύγει από τα Βαλκάνια η Ολμπράιτ

Η εταιρεία της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ απέσυρε την προσφορά για την αγορά του Οργανισμού Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών του Κοσόβου (PTK), ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του Κοσόβου.

Η εταιρεία "Albright Capital

Management" απέσυρε την προσφορά για την ιδιωτικοποίηση του PTK με το αιτιολογικό ότι υπάρχουν άλλα επιχειρηματικά σχέδια στον κόσμο, στα οποία επιθυμεί να επενδύσει, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης του Κοσόβου, σύμφωνα το AFP.

Η προσφορά αποσύρθηκε επίσημα στις 8 Ιανουαρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Αμερικανική Επενδυτική Εταιρεία ACM, σε συνεργασία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Πορτογαλίας Telekom, ήταν μεταξύ των πέντε εταιρειών και ομίλων, οι προσφορές των οποίων για την αγορά ποσοστού του PTK εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση του Κοσόβου τον Απρίλιο του 2011.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου φιλοδοξεί να κερδίσει 300 εκ. ευρώ από την πώληση του 75% των μετοχών του PTK.

"Η αποχώρηση από το διαγωνισμό της εταιρείας Ολμπράιτ δεν είναι καλή είδηση για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης" υπογράμμισε ο κ. Πετρίτ Ζογκάι, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης FOL που δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η προηγούμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του PTK κατέρρευσε το 2011 καθώς οι κορυφαία στελέχη του οργανισμού κατηγορήθηκαν για διαφθορά.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου δεν είναι σοβαρή όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση στρατηγικών οργανισμών, όπως ο PTK, είπε ο κ. Ζογκάι.

Η αποχώρηση της εταιρείας της κ. Ολμπράιτ θα επηρεάσει το τίμημα και πιθανότατα θα οδηγήσει σε αναβολή της διαδικασίας, τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα