Ευρωπαϊκή στήριξη από Μοσκοβισί

Μέσα σε καλό κλίμα για τις ελληνικές θέσεις ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών  Πιέρ Μοσκοβισί, με τον Έλληνα ομόλογο του, Γ. Στουρνάρα και νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Αν. Σαμαρά. Ο κ. Μοσκοβισί αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, καθώς και με τον πρόεδρο

του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο. Η επίσκεψη του Γάλλου υπουργού πραγματοποιείται πριν από το Eurogroup της Παρασκευής, στην Λευκωσία, όπου ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει στους ομολόγους του τα -βασικά τουλάχιστον- σημεία του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ. Στο περιθώριο του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μια γεύση του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση των Παρισίων για το ελληνικό πρόβλημα   δίνει η συνέντευξη του κ. Μοσκοβισί στην εφημερίδα «Καθημερινή». Ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζει την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, λέγοντας χαρακτηριστικά, «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, αλλά  μπορούμε να το κάνουμε μόνον εφόσον η Ελλάδα κερδίσει και πάλι κάποια σχετική αξιοπιστία» 

Keywords
Τυχαία Θέματα