Γερμανική «χείρα φιλίας» στη Βρετανία

Το ρήγμα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις με τη Βρετανία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 9ης Δεκεμβρίου, επιχείρησε να γεφυρώσει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, υποστηρίζοντας ότι ένας ισχυρός βρετανικός χρηματοπιστωτικός τομέας είναι προς το κοινό συμφέρον της Ευρώπης.

«Για τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας αναντικατάστατος εταίρος στην ΕΕ», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, στο Λονδίνο.

«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι,

πρέπει να σταθούμε δίπλα δίπλα και πρέπει να χτίσουμε γέφυρες ανάμεσά μας μετά την τελευταία σύνοδο. Αυτή είναι η προσφορά και η χειρονομία μου», είπε.

«Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα εναντίον του Σίτι του Λονδίνου. Πιστεύουμε ότι είναι προς το κοινό μας συμφέρον, είναι στο αμοιβαίο μας συμφέρον, να έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών εδώ στην πόλη του Λονδίνου», τόνισε ο Βεστερβέλε, μετά τη σύνοδο στην οποία η Βρετανία ήταν η μοναδική χώρα που δεν προσυπέγραψε στη σύναψη ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη διάσωση του ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα