Στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς

Άτυπη σύνοδος κορυφής των 28 εντός της ημέρας στις Βρυξέλλες για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, με φόντο την άνοδο ακροδεξιών και ευρω σκεπτικιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές. Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι ζυμώσεις για την εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν. Η ενίσχυση της οικονομίας, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, είναι η απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό και την ακροδεξιά, δηλώνει

η Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται στα καθιερωμένα κόμματα της Ευρώπης να κερδίσουν πίσω τους απογοητευμένους ψηφοφόρους. Δέσμευση του μεγάλου ηττημένου Φρανσουά Ολάντ για επαναπροσδιορισμό του προσανατολισμού της ΕΕ προς ανάπτυξη, δουλειές και επενδύσεις.

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ μαζί του θα ταξιδέψει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια ώρα, ζυμώσεις γίνονται και στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στον απόηχο των Ευρωεκλογών.

Τα σενάρια για ανασχηματισμό δίνουν και παίρνουν, με πληροφορίες για είσοδο στην κυβέρνηση προσώπων εκτός των κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, στη συνάντηση των εταίρων θα τεθεί και το θέμα της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη χθες ο υπουργός οικονομικών ο οποίος κληθείς να απαντήσει εάν συζητήθηκαν σενάρια περί ενδεχόμενου ανασχηματισμού επισήμανε ότι τέτοια θέματα δεν τέθηκαν προς συζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα