Επιτροπή Ανταγωνισμού για Μασούτη-Γαλαξία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εξαγορά της εταιρείας Γαλαξίας ΑΕ και της συνδεόμενης εταιρεία Μαρκάτο ΑΕ από την επιχείρηση σούπερ μάρκετ Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.

Σημειώνεται ότι ήδη γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ προτίθεται να αποκτήσει τον έλεγχο των εταιρειών Γαλαξίας ΑΕ και Μαρκάτο ΑΕ.

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης ΑΕ εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της

αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη το 1976 και σήμερα διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες.

Με 243 καταστήματα, 224 σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ήπειρου και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 5.900 εργαζόμενους, οι οποίοι κατά τη θερινή περίοδο 2012 έφτασαν τους 6.050.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των εταιρειών Γαλαξίας ΑΕ (137 καταστήματα και 13 cash & carry σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία στην ιστοσελίδα της εταιρείας) και Μαρκάτο ΑΕ (20 καταστήματα στην Κέρκυρα σύμφωνα με στοιχεία στην ιστοσελίδα της εταιρείας) η Μασούτης θα διαθέτει ένα διαθέτει ένα διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα