Αγόρευση - καταπέλτης για Τσοχατζόπουλο

Καταπέλτης κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου η Εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, η οποία κατά τη μαραθώνια αγόρευσή της, είπε ότι η δωροδοκία του πρώην υπουργού αποδείχθηκε ολοκληρωτικά, καθώς υπήρξε αποδέκτης προμηθειών πολλών εκατομμυρίων που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο και ήταν σε βάρος του καταχρεωμένου ελληνικού λαού. Υποστήριξε ακόμη ότι η απολογία του Νίκου Ζήγρα και όσα ισχυρίστηκε, επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Με την αγόρευση και του αναπληρωτή Εισαγγελέα, αναμένεται
πλέον πρόταση ενοχής σε βάρος τόσο του πρώην Υπουργού, όσο και αρκετών από τους υπόλοιπους 18 κατηγορούμενους.

«Γνώριζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και του ήταν αδιάφορο ότι οι μεγάλες εταιρείες, προμηθεύτριες των όπλων, θα μετακυλούσαν το κόστος των δωροδοκιών στον καταχρεωμένο ελληνικό λαό που τον τίμησε με την ψήφο του», είπε στην αγόρευσή της η τακτική εισαγγελέας Γ. Αδειλίνη, η οποία εμφανίζεται απολύτως πεπεισμένη ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας δωροδοκήθηκε και ακολούθως σχεδίασε και οργάνωσε έναν ολόκληρο μηχανισμό, προκειμένου να συγκαλύπτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που λάμβανε ως "μίζες".

Όπως τόνισε η εισαγγελέας, οι αποφάσεις για τις προμήθειες όπλων και οπλικών συστημάτων είναι πολιτικές και δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των συμβάσεων. «Ο υπουργός εν προκειμένω κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε για να ασκήσει τα καθήκοντα του και όχι γιατί προέβη σε ενέργειες που αντίκειται στα καθήκοντα του», σημείωσε.

«Δεν θα επιτρέψει η ελληνική Δικαιοσύνη να επιστραφεί το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην κυρία Βίκυ Σταμάτη»διαμήνυσε η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της.

Η κ. Αδειλίνη εξέφρασε στο δικαστήριο την απόλυτη πεποίθησή της ότι το ακίνητο της Ακρόπολης είναι απόκτημα από παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου, γεγονός που γνώριζε η κ. Σταμάτη.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, τόσο η πρώην σύζυγος όσο και η νυν σύζυγος του πρώην υπουργού γνώριζαν τα πάντα.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα