Επίθεση στο Λίβανο

Μια γυναίκα από τη Συρία σκοτώθηκε σήμερα όταν ελικόπτερα των συριακών ενόπλων δυνάμεων εξαπέλυσαν επίθεση σε μια περιοχή του Λιβάνου που θεωρείται προπύργιο των Σύρων ανταρτών που μάχονται την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας.

Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή.

Πριν από δύο ημέρες ο στρατός του Λιβάνου είχε ανοίξει πυρ εναντίον μαχητικών αεροσκαφών της Συρίας που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν

επιδρομή στην ίδια περιοχή.

Σήμερα η συριακή αεροπορία εξαπέλυσε τουλάχιστον δύο πυραύλους στο αλ Ζαμαράνι, 15 χιλιόμετρα από τη σουνιτική πόλη Άρσαλ του Λιβάνου. Μια ιατρική πηγή από το νοσοκομείο του Άρσαλ είπε ότι μια γυναίκα, η οποία είχε μεταφερθεί εκεί σοβαρά τραυματισμένη, υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.

Στο Άρσαλ έχουν καταφύγι περίπου 30.000 Σύροι πρόσφυγες. Η πόλη αυτή βρίσκεται πάνω σε έναν οδικό άξονα που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τον ανεφοδιασμό των Σύρων ανταρτών που μάχονται στην επαρχία Χομς. Τους τελευταίους μήνες η συριακή αεροπορία έχει βάλει κατ' επανάληψη στο στόχαστρο το Άρσαλ και τα περίχωρά του, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα