Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

Με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής την οποία έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νέα ΕΡΤ. Νωρίτερα, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα

εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κατηγορώντας τον ότι προτιμά «κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές» και «παιδιά κομματικού σωλήνα» και αντιπαθεί όσους σταδιοδρόμησαν στον ιδιωτικό τομέα. Υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου λέγοντας ότι η «νέα ΕΡΤ δεν θα ανήκει σε συντεχνίες, κόμματα και συνδικαλιστές αλλά στους πολίτες».

Αντιπαράθεση Καψή - Τσίπρα

Η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «σας γνωρίζω και σας εκτιμώ, δεν περίμενα να αναλάβετε μια τέτοια θέση, ένας δημοσιογράφος με τέτοια διαδρομή, με διευθυντικές θέσεις σε Μέσα ιδιωτικά, ιδιοκτητών που παίζουν κεντρικό ρόλο» προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού.

Ο κ. Καψής υπογράμμισε ότι μετέχει στην κυβέρνηση όχι για να εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα αλλά για τη νέα ΕΡΤ που δεν θα είναι φέουδο καμίας κυβέρνησης. Παράλληλα τόνισε ότι δεν φθάνει ένας νόμος, πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες στην ΕΡΤ ακόμη και αν καταψηφίσετε, σας καλώ να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσης λόγο για άνευ προηγουμένου εκτροπή που δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε οι συνταγματάρχες του 67 για να λάβει την απάντηση από τον υπουργό επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη ότι η κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα