Τι δεν είπαν στον Σόιμπλε

17:36 19/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Οταν επισκέπτεται την Ελλάδα οποιοσδήποτε υπουργός Οικονομικών από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κανείς Πολίτης δεν διανοείται όχι να βγει στο δρόμο με πανό, αλλά ούτε καν να σχολιάσει αρνητικά την εδώ παρουσία του. Οχι μόνον γιατί είναι φυσικό να έρχονται στην Ελλάδα οι ομόλογοι του κ. Στουρνάρα, ενδιαφερόμενοι για το «πώς τα πάει η
ελληνική οικονομία», αλλά και γιατί αυτού του είδους οι επισκέψεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες ώστε να διαπιστώνουν οι εταίροι τις αιματηρές προσπάθειες που καταβάλλουμε για να βγούμε από τα αδιέξοδα που συσσώρευσαν αναποτελεσματικές πολιτικές λαϊκίστικων κυβερνήσεων, υπακούοντας είτε στο δόγμα «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα» είτε στο «λεφτά υπάρχουν».
Δεν θα μπορούσε όμως να έχει την ίδια αντιμετώπιση ο κ. Σόϊμπλε, ο οποίος επί μία εξαετία που η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή ύφεση και επί μία τετραετία που γονάτισε για να καλύψει τις υποχρεώσεις του Μνημονίου -για τις οποίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αγρόν ηγόρασαν και εις σποράν ανέβησαν- εκείνος σχεδόν σε καθημερινή βάση, σε άπειρες διεθνείς συνεντεύξεις του, διέσυρε τους Ελληνες και καθύβριζε την πατρίδα μας κατά τρόπο πολιτικά χυδαίο.
Τον αποτροπιασμό και την αγανάκτηση όλων των Ελλήνων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, όταν δήλωσε «ποιος είναι επιτέλους ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος λοιδορεί την Ελλάδα;». Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σόιμπλε για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας είναι σπουδαίος και τον συγκρίνουν με τον Χέλμουτ Κολ. Η αλήθεια, επίσης, είναι ότι, ενώ έχασε την εκλογή στην προεδρεία του κόμματος από την κ. Μέρκελ, η σχέση μαζί της είναι ισχυρή και είναι αδιαμφισβήτητος ο απόλυτος έλεγχός του επί των οικονομικών της Γερμανίας, αλλά και της Ευρώπης.
Ηρθε, είπαν, στην Ελλάδα για να δώσει εκατό εκατομμύρια για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης. Θα ήθελα να του πω «Οχι, κ. Σόιμπλε, δεν θέλουμε τα καθρεφτάκια και τις χάντρες σας. Θα θέλαμε, αφού έχετε παραδεχθεί ότι το Μνημόνιο που μας επιβάλλετε, γραπώνοντάς μας από το λαιμό, είναι λαθεμένο γιατί μας οδήγησε στον έκτο χρόνο της βαθιάς ύφεσης, στο ρεκόρ της ανεργίας, στην καταβύθιση της ποιότητας της ζωής μας, να πάψετε να σφίγγετε το βρόχο απαιτώντας όλο και σκληρότερη δημοσιονομική προσαρμογή».
Φυσικά, οι political correct που θα τον συναντήσουν και θα μιλήσουν μαζί του, εκείνοι που θα τον ακούσουν στις διάφορες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, δεν θα του πουν ότι τα εκατό του εκατομμύρια είναι σταγόνα εν τω ωκεανώ για την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας. Τουλάχιστον ας του πουν, όσο ευγενικά θέλουν, να σταματήσει να μας καταγγέλλει urbi et orbi, γιατί κι εμάς οι αντοχές μας εξέλιπαν και η κυβέρνηση Σαμαρά με πολλή δυσκολία κρατάει την κοινωνική έκρηξη. Τουλάχιστον, ας καταλάβει αυτό, αφού κατά τα άλλα θεωρεί ότι οι Ελληνες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά
Keywords
Τυχαία Θέματα