Benaki Summer Festival

Με τους «Βασιλιάδες της Ζαχαροπλαστικής», τους Burger Project, τον «Βασιλιά Ληρ», που ενσαρκώνει ο Jonathan Pryce κι ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τον Μπρους Σπρίνγκστιν θα κυλήσουν οι βραδιές του Benaki Summer Festival.

Απόψε στις 9μμ παρουσιάζονται οι «Kings of Pastry», οι 16 chefs ζαχαροπλαστικής που συγκεντρώθηκαν για τρεις ημέρες στη Λυών κατά
τη διάρκεια των οποίων δημιούργησαν από εύγευστα σοκολατάκια μέχρι δίμετρα γλυπτά ώστε να κερδίσουν το πολυπόθητο βραβείο από τα χέρια του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, γεγονός που τους χάρισε την καθολική αναγνώριση.
Οι σκηνοθέτες DAPennebakerκαι ChrisHegedusκατάφεραν να έχουν αποκλειστική πρόσβαση, καταγράφοντας για πρώτη φορά τη διαδικασία της δημιουργίας. Κατά τη διάρκεια της ταινίας παρακολουθούμε τα βήματα του chef Jacquy Pfeiffer, δημιουργό της σχολής Γαλλικής ζαχαροπλαστικής στο Chicago, ο οποίος επιστρέφει στις ρίζες του για να διαγωνιστεί καθώς και την πορεία 2 ακόμη φιναλίστ, των chefs Regis Lazard και Philippe Rigollot. Κατά τη διάρκεια του τελικού, εργάζονται κάτω από την στενή παρακολούθηση των κριτών δημιουργώντας γλυπτά από ζάχαρη. Η ταινία μας παρουσιάζει το πάθος, το δράμα και το άγχος όλων των διαγωνιζόμενων στο κυνήγι για το βραβείο του Βασιλιά της ζαχαροπλαστικής.

Την σκυτάλη παίρνουν το Σάββατο 20 Ιουλίου οι Burger Project, οι οποίοι με το ένα μάτι καρφωμένο στην πίστα και με το άλλο περισκοπικά ιχνηλατούν την επιφάνεια του ωκεανού ψάχνοντας για μπουρμπουλήθρες από τα παλιά τους λημέρια, συνεχίζοντας έτσι την αέναη αναζήτησή τους για την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Al the X King στα φωνητικά, ο Cosmic Communist στα πλήκτρα και τις κιθάρες, ο General Con Zou στο κοντραμπάσο και ο Mosch Holiday στα ντραμς εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Μουσείο Μπενάκη και με τη γνωστή ενέργεια που τους διακρίνει επί σκηνής θα μας παρασύρουν σε ένα Burgero-ντελίριο όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Almeida, Μάικλ Ατέμποροου, μεταφέρει τη μεγαλύτερη τραγωδία του Shakespeare στην αμεσότητα της σκηνής του Almeida.
Ο βασιλιάς Ληρ ζητά από τις κόρες του να εκφράσουν την αγάπη τους για αυτόν, κολακεύεται από την ψεύτικη υπερβολή των Ρέγκαν και Γκόνεριλ. Όταν η νεότερη κόρη του, Κορντήλια, ομολογεί πως τον αγαπά με ευθύ τρόπο αλλά χωρίς υπερβολές, η υπηρηφάνεια του πληγώνεται και την εξορίζει.Με μεγάλη καθυστέρηση αναγνωρίζει το μεγάλο του λάθος, αφού εκδιώχθηκε από την εξουσία. Πληγωμένος και ανίκανος αρχίζει να βυθίζεται στην παράνοια.
Ο βραβευμένος ηθοποιός Jonathan Pryce ενσαρκώνει με τεράστια επιτυχία τον βασιλιά Ληρ σε μια παραγωγή που αποτέλεσε μέρος του World Shakespeare Festival το 2012.

Τέλος, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου θα προβληθεί το συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ για την θρυλική φιγούρα του rock'n'roll που πριν από 40 χρόνια έκανε το ντεμπούτο του και άλλαξε για πάντα το σκηνικό του rock. Η μουσική του χαρακτήρισε μια γενιά ακροατών που ζούσε σε προσωπικό επίπεδο τους στίχους κάνοντας τα τραγούδια του Bruce Springsteen, το soundtrack της ζωής τους.
Οι fans, με την βοήθεια των κινηματογραφιστών της ομάδας του Ridley Scott, δημιουργησαν μια ταινία που παρουσιάζει τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους για μια από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της rock κουλτούρας. Μια ταινία που είναι γεμάτη από την μουσική του Bruce Springsteen και σπάνιο οπτικό αρχειακόυλικό από τις συναυλίες σαράντα και πλέον χρόνων.

Ημερομηνίες: 9- 27Ιουλίου, 2013

Εισιτήρια προβολών: 10 και 15 ευρώ (περιλαμβάνεται ένα δωρεάν ποτό)

Εισιτήρια συναυλιών: 10 ευρώ προπώληση και 12 ευρώ στην είσοδο.

Ταμεία: Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 & Βασ.Σοφίας| Πειραιώς 138) καταστήματα Public | Τicketservices (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου)

Τηλεφωνική Κράτηση: Ticketservices 210.72.34.567

Online: www.public.gr , www.ticketservices.gr

www.benaki.gr & www.benakisummerfestival.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα