Επίσπευση κατασχέσεων για χρέη άνω των 10.000

Παρά τα στοιχεία για πρωτογενές πλεόνασμα, το οικονομικό επιτελείο βλέπει τα δημόσια έσοδα να μην αυξάνονται, λόγω της φοροδοτικής αδυναμίας πολλών πολιτών αλλά και της απροθυμίας αρκετών να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο οικονομικών αφενός πιέζει τους κακοπληρωτές, με την προώθηση πλειστηριασμών, από την άλλη ωστόσο επεξεργάζεται αλλαγές των όρων αποπληρωμής χρεών. Το υπουργείο δίνει εντολή για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων όσων χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ στο Δημόσιο ή στο ΙΚΑ
και δεν έχουν υπαχθεί στις σχετικές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα ή δεν πληρώνουν τις δόσεις από ρυθμίσεις.

Ο γγ Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε διασταυρώσεις έως τα τέλη Αυγούστου για τα στοιχεία περίπου 150.000 φορολογούμενων.

Την ίδια ώρα, παράθυρο για επανεξέταση των όρων ένταξης και της διαδικασίας αποπληρωμής των χρεών αφήνουν κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου εν όψει της επόμενης διαπραγμάτευση με την τρόικα. Θεωρούν ότι το γεγονός πως οι ισχύουσες διατάξεις δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη συνεχίζουν να αυξάνονται, πιθανώς να πείσουν τους δανειστές.
Keywords
Τυχαία Θέματα