Έτοιμη η ΚΥΑ για κινητικότητα, διαθεσιμότητα

Υπεγράφη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, η υπουργική απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξής τους, καθώς και τον τρόπο μοριοδότησής τους. Όπως και στην προηγούμενη απόφαση, που εκδόθηκε στις 2 Αυγούστου, τα περισσότερα μόρια λαμβάνουν εκείνοι οι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ, οι απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής

Αυτοδιοίκησης, εκείνοι που κατέχουν πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, γνωρίζουν ξένες γλώσσες και εκείνοι που έχουν προϋπηρεσία σε θέσεις ευθύνης.
Αρνητική βαθμολογία θα υπάρχει για εκείνους που επανειλημμένα είχαν πέσει σε βαριά πειθαρχικά παραπτώματα καθώς ενδέχεται να χάσουν ακόμη και 30 μόρια.


Εν τω μεταξύ, τα ειδικά κριτήρια επιλογής των 1.600 εργαζομένων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας, προβλέπονται στην κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τους Υπουργούς Γεωργιάδη και Μητσοτάκη.


Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση οι εργαζόμενοι θα μοριοδοτούνται βάσει της προϋπηρεσίας τους, αλλά και στο τμήμα που έχουν υπηρετήσει.


Στην κινητικότητα δεν συμπεριλαμβάνονται οι γιατροί του ΕΣΥ, οι μόνιμοι και οι γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχολησης

Επίθεση στον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της Υγείας. «Αντί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις αυξημένες ανάγκες υγείας του πληθυσμού και ιδιαίτερα των ανασφάλιστων πολιτών, ο υπουργός προωθεί τους μνημονιακούς στόχους για κατάργηση κλινών σε δημόσια νοσοκομεία, ένταξη προσωπικού του ΕΣΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας, άμεση συρρίκνωση και «λειτουργικό» λουκέτο σε αρκετά νοσοκομεία. Οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος έχουν την ίδια αξιοπιστία με τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ότι «δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα