Επιμένουν στις υπογραφές οι Βρυξέλλες

Σοβαρή εμπλοκή συνιστά η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να δώσει γραπτές δεσμεύσεις στην ευρωζώνη για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, θέτοντας θέμα εθνικής αξιοπρέπειας. «Οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναμένουν όχι μόνο έγγραφες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας, αλλά και εκείνες τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την 6η δόση. Είναι ουσιαστικό να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας

και της ευρωζώνης», ξεκαθάρισε απο τις Βρυξέλλες ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

Ο Επίτροπος Ρεν εξέφρασε την ικανοποίηση του Ecofin για την υπό διαμόρφωση κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση, όταν συσταθεί, θα πρέπει να δεσμευτεί εγγράφως ότι θα επικυρώσει όλα τα ζητήματα που απορρέουν από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

Ο Επίτροπος Ρεν επανέλαβε ότι η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί όταν αποσαφηνιστεί πλήρως από την ελληνική πλευρά ότι δεσμεύεται με τους στόχους και με τις πολιτικές που προβλέπονται από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και από το νέο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα