Επί ποδός υπάλληλοι ΑΤΕ - Πειραιώς

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με συγκέντρωση και πορεία προς την Τράπεζα Ελλάδος και τη Βουλή. Ζητούν ενημέρωση από τον
υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης του Ταμιευτηρίου. Νέο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει και οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, στην οδό Πανεπιστημίου, με πορεία προς τη Βουλή. Την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα ενημερώσουν σήμερα ο Γ. Στουρνάρας και ο Γ. Προβόπουλος, για το θέμα της μεταβίβασης του υγιούς τμήματος της ATE στην Τρ. Πειραιώς.

Έντονη διαμαρτυρία από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να γίνει προ ημερησίας διάταξη, σε επίπεδο αρχηγών, για το θέμα.  

Εξάλλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, αποφάσισε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας τη Δευτέρα 6 Αυγούστου από τις 12 το μεσημέρι και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8 Αυγούστου.

«Οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της πρώτης Τράπεζας στην Ελλάδα και της τρίτης στην Ευρώπη σε κεφαλαιακή επάρκεια. Το σκάνδαλο αυτό δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να το επιτρέψει», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα