ΤΟ FOCUS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ …ΔΡΑΧΜΗΣ

10:10 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Με τον τίτλο «Τι πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη», το άρθρο που δημοσιεύεται στο γερμανικό Focus online φτιάχνει κλίμα και δίνει οδηγίες προς …ναυτιλλομένους στη χώρα μας. 

«Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα θα πρέπει να αναμένουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες και

θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους ορισμένες συμβουλές’», αναφέρει στο άρθρο της η συντάκτρια Κορίνα Σνάιντερ, τονίζοντας ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας και η ενδεχόμενη έξοδός της από το ευρώ γίνονται κάθε μέρα που περνά και πιο πιθανές.

Το δημοσίευμα λέει ότι «Την ώρα που στην Αθήνα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαβουλεύσεις για το νέο πακέτο μέτρων, στην Ευρώπη γίνεται πλέον ανοιχτά λόγος για ενδεχόμενο τέλος της οικονομικής στήριξης της Ελλάδας. Το σενάριο αυτό ηχεί τρομακτικό σε πολλούς τουρίστες ιδίως αν η εισαγωγή νέου νομίσματος συμβεί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα. Θα υπάρξουν ταραχές, απεργίες, χάος, ελλείψεις σε βασικά αγαθά;».

«Σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ οι τουρίστες δεν θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών με απλές κάρτες αναλήψεων. Οι πιστωτικές κάρτες δεν θα πληγούν από το μέτρο αυτό. Για το λόγο αυτό συνιστάται στους τουρίστες να έχουν μαζί τους αρκετά μετερητά», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται: «Επειδή το δραστικό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είχε προκαλέσει και κατά τους προηγούμενους μήνες προβλήματα στην τουριστική κίνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμβουλεύει τους τουρίστες να ενημερώνονται τακτικά για την επικρατούσα κατάσταση. Και η ιστοσελίδα «Living in Greece», την οποία λειτουργεί Αμερικανίδα δημοσιογράφος η οποία ζει στην Ελλάδα, συνιστάται από το Υπουργείο Εξωτερικών ως αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης».

Η δε καθηγήτρια Σόνια Μινχ υπογραμμίζει στο ίδιο άρθρο: «Εάν υπάρξει αλλαγή νομίσματος, θα πραγματοποιηθεί εντός Σαββατοκύριακου, όταν θα είναι κλειστές οι τράπεζες».

Keywords
Τυχαία Θέματα