Επαφές Αβραμόπουλου στο Σικάγο

Σειρά επαφών θα έχει σήμερα στο Σικάγο, πρώτο σταθμό τής επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εκτός από τις συναντήσεις του με στελέχη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με Αμερικανούς τοπικούς αξιωματούχους, ανάμεσά τους και τον κυβερνήτη της πολιτείας τού Ιλινόι, Πατ Κουίν. Επίσης, θα απευθύνει χαιρετισμό στην 68η ετήσια συνεδρίαση της παγκόσμιας Εβραϊκής οργάνωσης

AJC και θα παραστεί σε πρωινό εργασίας παρατιθέμενο από το National Strategy Forum.

Μετά τη χθεσινοβραδινή άφιξή του στην «πόλη των Ανέμων», ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο, όπου μίλησε για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, για την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Πολιτειών και για το ρόλο τής Ομογένειας, μεταφέροντας εγκάρδιο χαιρετισμό του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τους ομογενείς ότι «σε πνεύμα ενότητας η κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας δίνει τη μάχη, καταγράφοντας τα πρώτα θετικά συμπεράσματα. Η Ελλάδα μετά από καιρό αρχίζει να ανακτά την αξιοπιστία της στην Ευρώπη, να στηρίζεται», όπως τόνισε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «όλες αυτές οι θυσίες, οι πράγματι μεγάλες θυσίες, στις οποίες υπόκειται ο ελληνικός λαός θα αποδώσουν. Η χώρα μας θα ξαναβρεί τον προσανατολισμό, το κύρος και την αυτοπεποίθησή της. Αυτός είναι ο κοινός μας σκοπός και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε τους Έλληνες του Οικουμενικού Ελληνισμού κοντά μας. Τα μηνύματα που μας στέλνει η Ομογένεια είναι ενθαρρυντικά, αλλά και οι ευθύνες οι δικές μας απέναντί τους μεγάλες».

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «ήρθε η ώρα μέσα από την κρίση να ξαναχτίσουμε τις σχέσεις του Ομογενειακού Ελληνισμού με την Μητροπολιτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας μέσα από μια βαθιά μεταρρύθμιση το ΣΑΕ και ανοίγοντας δρόμους αλλά και δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλικό και φιλόξενο για την ισχυρή ομογενειακή επιχειρηματική κοινότητα και συμβάλλοντας στην ανάταση της οικονομίας, στην ανάπτυξη και την πρόοδο τής πατρίδας μας».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «η Ελλάδα, παρά την κρίση, δεν παύει από το να είναι από τους βασικότερους παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή, η οποία και πάλι εξελίσσεται σε εστία κρίσεως, όχι μόνο για την γειτονιά μας αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας, έχει δύναμη, έχει παρουσία, έχει ρόλο και συμμετοχή. Και δεν θα επιτρέψουμε στην οικονομική κρίση να στερήσει από την πατρίδα μας αυτόν τον σημαντικό ρόλο. Ξαναβγάζουμε την Ελλάδα με υπερηφάνεια έξω. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει στρατηγική. Η εξωτερική μας πολιτική

επαναδραστηριοποιείται. Και εδώ ο οικουμενικός ελληνισμός καλείται να συμβάλλει μέσα από τις οργανώσεις του και τις πρωτοβουλίες του».

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις επισήμανε ότι «ξεχωριστή θέση έχουν οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πορευόμαστε μαζί και ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσ

Keywords
Τυχαία Θέματα