Έως την Παρασκευή η ρύθμιση

Έως αύριο το αργότερο επιδιώκει η κυβέρνηση να υπάρξει συμφωνία για την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ώστε να περιληφθεί ρύθμιση την Παρασκευή στο νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κριτήρια ένταξης στο καθεστώς προστασίας για άλλους 12 μήνες θα είναι οικογενειακό εισόδημα ως 25.000 ευρώ, ατομικό ως 16.000 και αντικειμενική αξία ακινήτου ως 160.000. Ως προϋπόθεση για να μην βγει στο σφυρί η κατοικία είναι η καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης που να αντιστοιχεί στο 1/3 του εισοδήματος.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, στο Eurogroup, κρίνεται η τύχη

των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, μαζί και η δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που εκκρεμεί από τον Ιούλιο.

«Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε συμφωνία για τους πλειστηριασμούς εντός προθεσμίας, ενώ είμαστε κοντά σε συμφωνία για τα αμυντικά συστήματα», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντας εφικτό να αποφασιστεί σήμερα η εκταμίευση του ενός δισ..

Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει μονομερώς, με την ανοχή της τρόικας, στην παράταση του μέτρου του μειωμένου ΦΠΑ 13% στην εστίαση, ωστόσο τον Ιανουάριο θα συζητηθούν αντίστοιχα ισοδύναμα. Οι νέες διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου, ώστε να δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 4,9 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σχέδιο για νέο δάνειο προς την Ελλάδα που θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο, έριξε στο τραπέζι η τρόικα σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Αντάλλαγμα για τα περίπου 12 δισ. -όσες και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της επόμενης διετίας- είναι το «πάγωμα» των τόκων αποπληρωμής των δανείων της χώρας για μία διετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα