Ένταση και στα Εξάρχεια

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στα Εξάρχεια, όταν ομάδα νεαρών, που κατευθύνθηκε εκεί μετά το τέλος της πορείας για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επιτέθηκε με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Νωρίτερα, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ στην Βασιλίσσης Σοφίας

στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας, όπου κατέληξε η καθιερωμένη πορεία. Όλα άρχισαν όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, όταν ομάδα που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας κινήθηκε κατά των αστυνομικών.

Τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι δύο με αναπνευστικά προβλήματα και μία γυναίκα με τραύματα στο πρόσωπο.

Ένταση σημειώθηκε και στους Αμπελόκηπους, κοντά στον Πύργο Αθηνών, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές.

Εν τω μεταξύ, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, το Πανεπιστήμιο, τον Ευαγγελισμό, το Μέγαρο Μουσικής και τους Αμπελόκηπους που είχαν κλείσει λόγω της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα