Ο Γ. Γεωργάτος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Γεράσιμος Γεωργάτος, στέλεχος του Ποταμιού, μίλησε στις 17/11 στην έκτακτη εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84» με τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τη δήλωση του Σ. Θεοδωράκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

«Αυτό που είπε ο κ. Θεοδωράκης έθιξε κατά κάποιο τρόπο κάποια στερεότυπα. Διότι, αυτό που είπε έχει έναν πυρήνα αλήθειας. Να θυμίσω ότι η τότε οργάνωση του ΚΚΕ ήταν αντίθετη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο "Ρήγας Φεραίος" επίσης, απλώς ακολούθησαν, επειδή οι αριστεριστές αποφάσισαν να προχωρήσουν
σε καταλήψεις και μετά ακολούθησαν οι οργανώσεις νεολαίας των κομμάτων. Αυτό που εννοούσε ο κ. Θεοδωράκης ήταν ότι αν ήταν οι κομματικές οργανώσεις του ΠαΣοΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, δεν θα γινόταν η εξέγερση. Οι κομματικές νεολαίες και τα κόμματα θέλουν συνήθως να ελέγχουν κινήματα και συνδικάτα. Ό,τι δεν ελέγχουμε, δεν το αφήνουμε να εξελιχθεί και ν' αναπτυχθεί. Αυτό είναι το πνεύμα της δήλωσης του κ. Θεοδωράκη... Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο επικαιροποιεί και τα πράγματα. Δεν είναι πρόβλημα η κομματοκρατία και το κομματικό σύστημα όπως λειτουργούν;... Κανείς δεν αρνείται τα θετικά της μεταπολίτευσης, τη δημοκρατία, τη σταθερότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος και την ελευθερία. Εν μέσω κρίσης όμως τα αρνητικά είναι πολλά... Υπάρχουν πράγματα που δείχνουν ολοφάνερα ότι η λειτουργία των κομμάτων σε σχέση με τον κρατικό μηχανισμό και την δημόσια διοίκηση, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, είναι τέτοια που αν δεν την αλλάξουμε, δεν πρόκειται να πάμε μπροστά».

* Για Ποτάμι:

«Εμείς έχουμε δηλώσει ότι θα συνεργαστούμε και αυτό επαφίεται στους Έλληνες πολίτες. Αν μας δώσουν τη δύναμη να είμαστε ένας ισχυρός εταίρος, τότε θα μπορέσουμε να προωθήσουμε πράγματα, τα οποία το παλιό κομματικό σύστημα δεν μπορεί να λύσει. Δεν λέμε ότι είναι για τα σκουπίδια, απλά δεν έχει τη διάθεση... Γι΄αυτό εμείς λέμε ότι ένα ισχυρό Ποτάμι μπορεί να διεμβολίσει αυτές τις νοοτροπίες και τις πολιτικές πρακτικές».

* Για την συμμετοχή του Ποταμιού στην επέτειο του Πολυτεχνείου:

«Το Ποτάμι δεν μετέχει οργανωμένα στην επέτειο του Πολυτεχνείου, διότι έχουμε πει ότι αυτά τα πράγματα θα έπρεπε να γίνονται από ένα αυτόνομο φοιτητικό κίνημα. Μέλη του Ποταμιού παρευρίσκονται εκεί βέβαια».

* Για φοιτητικές παρατάξεις:

«Οι φοιτητικές παρατάξεις, σήμερα, όπως λειτουργούν, είναι ανασταλτικός παράγοντας... Έχουν εξελιχθεί σε οργανωμένες μειοψηφίες, οι οποίες επιβάλλουν καταστάσεις, όπως καταλήψεις, επηρεάζουν συνολικά τη ζωή του πανεπιστημίου και δεν αφήνουν να γίνουν στοιχειώδη πράγματα. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να είναι αυτόνομο και πρέπει να το εννοούμε, όχι απλώς να το λέμε...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα