Ένταση έξω από την αμερικανική πρεσβεία

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ στην Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας, όπου κατέληξε η καθιερωμένη πορεία με την οποία κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Εν τω μεταξύ, τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, οι δύο με αναπνευστικά προβλήματα και μία γυναίκα με τραύματα στο πρόσωπο.

Όλα άρχισαν όταν δυνάμεις των ΜΑΤ

απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, όταν ομάδα που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας κινήθηκε κατά των αστυνομικών.

Ένταση σημειώθηκε και στους Αμπελόκηπους, κοντά στον Πύργο Αθηνών, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 30 προληπτικές προσαγωγές.

Εν τω μεταξύ, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό, το Μέγαρο Μουσικής και τους Αμπελόκηπους που είχαν κλείσει λόγω της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Κλειστός παραμένει ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Μικροεπεισόδια και στην Πάτρα

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 7.30 στο κέντρο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, άτομα που φορούσαν κουκούλες και κράνη, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας. Διμοιρίες των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ στην συνέχεια τέσσερα άτομα προσήχθησαν στην Ασφάλεια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα