Ενόργανη Γυμναστική: Πρόκριση στο Παγκόσμιο για την Εθνική Ανδρών

Την πρόκριση στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής πήρε η Εθνική Ανδρών καθώς σε αυτό που διεξάγεται στην κινεζική πόλη, Νανίνγκ (3-12/10) κατέλαβε την 22η θέση.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να μπει μέσα στην πρώτη 24άδα και θα είναι παρών στην επόμενη αντίστοιχη διοργάνωση, ενώ οι Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκους) και Λευτέρης Κοσμίδης (έδαφος) προκρίθηκαν πανηγυρικά στους οκτώ κορυφαίους του κόσμου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας τερμάτισε 3ος στον προκριματικό με 15.733 βαθμούς και το ερχόμενο Σάββατο (11/10) θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρατου στον τελικό ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους διατήρησε μέχρι τέλους την 6η θέση στον προκριματικό με 15.533 βαθμούς και την ίδια ημερομηνία θα δώσει το παρών στον τελικό.

Στην ομαδική κατάταξη, η εθνική ανδρών (Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης,Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευσταθίου) τερμάτισε στην 22η θέση με 330.365 βαθμούς, έχοντας εξασφαλίσει την πολυπόθητη είσοδο στην 24άδα, που της επιτρέπει να παραταχθεί με πλήρη εξαμελή ομάδα και στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015, στη Γλασκόβη, εκεί όπου θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα