Διάσωση μεταναστών ανοικτά της Λαμπεντούσα

Μια ομάδα από 104 μετανάστες, ορισμένοι εκ των οποίων υπέφεραν από εγκαύματα διασώθηκαν ανοιχτά της Λαμπεντούσα, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Τάιμς της Μάλτας. Ο μεγαλύτερος αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν ήταν αφυδατωμένοι ενώ πολλοί υπέφεραν από εγκαύματα βενζίνης εξ αιτίας του γεγονότος ότι τα ρούχα τους ήταν ποτισμένα με υγρά καύσιμα, σύμφωνα με την ομάδα διάσωσης MOAs.

Οεντοπισμός των μεταναστών έγινε κατόπιν σήματος από το Κέντρου Διάσωσηςτης Ρώμης, και συνέπεσε με τις τελετές μνήμης ένα χρόνο μετά το τραγικόναυάγιο στα ανοιχτά της Λαμπεντούσα

όπου έχασαν τη ζωή τους 360 μετανάστες. Η ομάδα των μεταναστών εντοπίστηκε και διασώθηκε από την ιδιωτική οργάνωση αρωγής MOAs που έχει τη βάση της στη Μάλτα. Όλοι τους αναμένεται να μεταφερθούν στη Σικελία.

Ηιδιωτική ομάδα αρωγής MOAs, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στα τέλητου Αυγούστου με στόχο να ενισχύσει τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο έχει έως τώρα βοηθήσει στηδιάσωση περίπου 2.200 μεταναστών που ξεκινούν από τις λιβυκές ακτές με στόχο να περάσουν μέσω της Ιταλίας σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα