Ενώπιον του κοινού (video)

Ενθουσιασμός στους απανταχού φαν του Αστερίξ και του Οβελίξ, καθώς το πολυαναμενόμενο 35ο τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου 2013 με τίτλο «Ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ στους Πίκτες» από τις εκδόσεις Αλμπέρ Ρενέ.

Τη νέα έκδοση θα σχεδιάσει ο Ντιντιέ Κονράντ σε σενάριο του Ζαν Ιβ Φερί.

Οι περιπέτειες του Αστερίξ και Οβελίξ γεννήθηκαν στη φαντασία των Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό το 1959. Για πάνω από πενήντα χρόνια, το περίφημο γαλλο-βελγικό κόμικ μεταφράστηκε σε 111 γλώσσες και διαλέκτους και κατάφερε να

πουλήσει περισσότερα από 325 εκατομμύρια αντίτυπα.

Οι νέοι δημιουργοί των περιπετειών εμφανίστηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια (28 με 31 Μαρτίου) με τις ευλογίες του Ουντερζό και τις ευχές της κόρης του μακαρίτη Γκοσινί.

Παρά το γεγονός ότι, η νέα περιπέτεια των ηρώων δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, οι δημιουργοί έδωσαν μια μικρή πληροφορία. «Αστερίξ και Οβελίξ στους Πίκτες», έναν αρχαίο λαό κελτικής προέλευσης, που τα πρώτα χριστιανικά χρόνια πέρασε από την Ιρλανδία στη Σκωτία και σκόρπισε τον τρόμο, μαζί με τους Σκωτσέζους, σε πολλές ρωμαϊκές επαρχίες της εποχής.

Το 35ο τεύχος θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε 15 χώρες.

Πηγή: tanea.gr

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης των δύο νέων δημιουργών της σειράς:

Ο Γιώργος Γεωργέλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κόμιξ, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, τόνισε ότι είναι αισθητή η απουσία του εκ των πρώτων δημιουργών, Ρενέ Γκοσινί, στο δημοφιλές κόμιξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα