Ενίσχυση στους απολυμένους της Aldi


Ποσό ύψους 2,9 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των απολυμένων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Αldi στην Ελλάδα, κατά τη διαδικασία εύρεσης νέας εργασίας, ενέκρινε η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για 642 άτομα που έμειναν χωρίς εργασία μετά το κλείσιμο των καταστημάτων της Aldi στη χώρα μας.
Το συνολικό πακέτο στήριξης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για εργαζόμενους που απολύθηκαν στην Ελλάδα,

την Ιρλανδία και την Αυστρία, ανέρχεται στα 42,3 εκατ. ευρώ.

Η Ιρλανδία κατέθεσε τρεις αιτήσεις για σχεδόν 6.000 εργαζομένους που έχασαν τη δουλειά τους σε περίπου 3000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα των τεχνικών δοκιμών. Το συνολικό ποσό της στήριξης από το ΕΤΠ για τους Ιρλανδούς εργαζόμενους θα ανέλθει στα 35,7 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά της, η Αυστρία υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης από το ΕΤΠ για τις απολύσεις συνολικά 2338 εργαζομένων σε 706 επιχειρήσεις στους τομείς των χερσαίων μεταφορών και των μεταφορών μέσω αγωγών. Το συνολικό ποσό της στήριξης από το ΕΤΠ θα ανέλθει σε 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα