«Ενάντια σε τι; Ενάντια σε ποιόν;»

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2013 παρουσιάζει στον εκθεσιακό της χώρο Νίκος Κεσσανλής επτά βιντεο-εγκαταστάσεις (από το 1995 έως σήμερα) του Χαρούν Φαρόκι (Harun Farocki) με τίτλο «Ενάντια σε τι; Ενάντια σε ποιόν;»

Το έργο του Χαρούν Φαρόκι κινείται ανάμεσα σε δύο πόλους, τον εικαστικό και τον κινηματογραφικό, είναι ένα έργο ριζοσπαστικό και έχει διεθνώς αναγνωρισθεί.

Με την παρουσίαση του έργου του Χαρούν Φαρόκι υλοποιείται η τρίτη κατά σειρά συνεργασία μεταξύ της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, της Ταινιοθήκης της
Ελλάδος, του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, και του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Τα αποτελέσματα των δύο προηγούμενων εκθέσεων του Ντέρεκ Τζάρμαν (Derek Jarman) και της Βάλι Έξπορτ (Valie Export) ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και έτυχαν μεγάλης αποδοχής από το κοινό.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί συνέχεια των σημαντικών εκθέσεων που έλαβαν χώρα στον εκθεσιακό χώρο της Σχολής στον οποίο έχουν ήδη παρουσιασθεί σημαντικές διεθνείς εκθέσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα