«Δεν τρώει κουτόχορτο ο λαός»

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους, να αντιληφθούν ότι αυτοί που τους οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση εξαθλίωσης δεν είναι σε θέση να τους σώσουν.

“Το μεγάλο πλειοψηφικό κομμάτι του λαού, δεν τρώει πλέον κουτόχορτο”, ανέφερε ο κύριος Τσίπρας,

κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι το μοναδικό επιχείρημα που προβάλλει στην τρόικα και τους εταίρους δεν είναι η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, αλλά ζητάει να τον λυπηθούν για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Χαρακτήρισε κοινοβουλευτικό λιποτάκτη τον Πρωθυπουργό, και κατηγορούμενο στη συνείδηση της κοινής γνώμης, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τα έργα και τις ημέρες του, αναφέροντας – μεταξύ άλλων – την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Κάλεσε δε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να δείξουν πολιτική ωριμότητα και να σταματήσουν να σκέφτονται μίζερα και μοιρολατρικά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα εμπιστευθεί τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, σε μια περίοδο – επικίνδυνης φουρτούνας – όπως τη χαρακτήρισε.

Εντός της εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι του παρέχει «κάλυψη».

Απάντηση Κεδίκογλου

«Αυτός που έχει κάνει επάγγελμα την κατασυκοφάντηση της χώρας διεθνώς, αυτός που απειλεί και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, δεν μπορεί να μιλάει για απαξίωση και εξευτελισμό, όταν όλοι παραδέχονται ότι το κύρος της Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί», το σχόλιο του Κυβερνητικού εκπροσώπου. «Οι πολίτες έχουν μνήμη και ο κ. Τσίπρας καλά θα κάνει να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει ποιος εξευτελίζεται», συμπληρώνει.

Ανακοίνωση του Συντονιστικού της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

«Ας σκεφθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας, που σήμερα επιχείρησε να συντηρήσει τη σκανδαλολογία, ότι έτσι μεταβλήθηκε σε "ουρά" του Καμμένου και αυτών που κρύβονται από πίσω του», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το Συντονιστικό της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα