Ελληνικές επιτυχίες στον τομέα της εξωσωματικής

Εικοσιεπτά χρόνια ζωής συμπλήρωσε φέτος η εξωσωματική γονιμοποίηση στην χώρα μας και όλες οι σύγχρονες μέθοδοι και τα δεδομένα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης , που πραγματοποίησαν η Ελληνική Εταιρία Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κλινικών Εμβρυολόγων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το 15% των ζευγαριών στην Ελλάδα που βρίσκονται στην αναπαραγωγική ηλικία καταφεύγουν σε κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
.

Όσον αφορά τις γυναίκες περίπου 15.000 υπόκεινται σε κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και περί τα 3.500 παιδιά γεννιούνται από αυτές τις πολυπόθητες κυήσεις.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη, ο Διδάκτωρ Μαιευτικής - Γυναικολογίας και Υπεύθυνος του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών, Βασίλης Αθανασίου, τόνισε ότι αξιοσημείωτες είναι οι επιτυχίες που κατέχει η χώρα μας σε αυτό τον τομέα.

Μάλιστα η Έλλάδα όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι πόλος έλξης ζευγαριών καθώς το κόστος μιας τέτοιου είδους επέμβασης είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αθανασίου και η ομάδα του έφερε στο κόσμο το 2ο παγκοσμίως παιδί, από γυναίκα που έπασχε από αχονδροπλασία , νανισμό-το οποίο και ανέδειξε τη δυναμική των Ελλήνων επιστημόνων αλλά και τις δυνατότητες προόδου στον τομέα της εξωσωματικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα