Ελεύθερος ο κληρικός καταζητούμενος

Ο Ιορδανός ισλαμιστής κληρικός Όμαρ Οτμάν, γνωστός ως Αμπου Κατάντα, ο οποίος καταζητείται στην Ιορδανία για δύο επιθέσεις το 1998, θα απελευθερωθεί με εγγύηση από φυλακή της Βρετανίας, αποφάσισε σήμερα βρετανικό ειδικό δικαστήριο.

Η απελευθέρωση του 51χρονου Κατάντα αποτελεί χτύπημα στη βρετανική κυβέρνηση, η οποία σχεδίαζε να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εμπόδισε την απέλασή του στην Ιορδανία επειδή έκρινε ότι τα στοιχεία που θα χρησιμοποιούνταν εναντίον του μπορεί να ήταν αποτέλεσμα βασανιστηρίων.

"Ο Κατάντα πρέπει να παραμείνει

υπό κράτηση, η άποψή μας δεν έχει αλλάξει. Είναι ένας επικίνδυνος άνδρας που πιστεύουμε πως αποτελεί απειλή για την ασφάλειά μας" δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Κατάντα, ο οποίος ήταν γνωστός ως "ο πνευματικός ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη", θα απελευθερωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Θα φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι και δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή να επικοινωνεί με κάποιο άλλο μέσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα