Εκνευρισμός στις Βρυξέλλες από τις αναβολές

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, που πραγματοποιείται σε επίπεδο των εμπειρογνωμόνων- εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνη. Στην τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group (που μετέχει από ελληνικής πλευράς ο πρόεδρος του Συμβουλίου

Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Ζανιάς θα αποφασιστούν όλα τα τεχνικά ζητήματα για το πακέτο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αλλά και το συνολικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Η τηλεδιάσκεψη μπορεί να συνεχιστεί και αύριο και για το λόγο αυτό αναβλήθηκε για αύριο η σχεδιασμένη για σήμερα συνεδρίαση του eurogroup. Εν τω μεταξύ ο προεδρεύων Πολωνός υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε με επιστολή του ότι δεν είναι εφικτή η σύγκλιση μέχρι αύριο του ecofin προφανώς λόγω έλλειψης συναίνεσης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι επιβεβαίωσε με μήνυμα στο κοινωνικό δίκτυο tweeter ότι θα διεξαχθούν αύριο η Σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, στη συνέχεια, η σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης.

Η ανάρτηση του κ. Ρομπάι στο tweeter έγινε για να διαψευστούν φήμες που κυκλοφορούσαν στις Βρυξέλλες για ενδεχόμενη αναβολή των ευρωσυνόδων

Keywords
Τυχαία Θέματα