Πάση θυσία να υπάρξει συμφωνία

Μια αποτυχία της αυριανής Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης «μπορεί να φέρει την ευρωπαϊκή ήπειρο σε αχαρτογράφητα νερά», είπε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με πηγές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.«Δεν σταματάει να αυξάνεται η πίεση στην Ευρωζώνη και στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας», σημείωσε ο Φιγιόν, μιλώντας ενώπιον βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

«Είναι αναμφισβήτητο ότι οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας πρόκειται να πέσουν απότομα», προσέθεσε, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται τις δηλώσεις του.

«Αν
τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής είναι θετικά, η απαισιοδοξία θα αναχαιτιστεί» από τις προοπτικές της ανάπτυξης, σημείωσε ο Φιγιόν. Όμως, προσέθεσε, «ζούμε κρίσιμες ημέρες: αν η σύνοδος κορυφής είναι μια αποτυχία, αυτό μπορεί να φέρει την ευρωπαϊκή ήπειρο σε αχαρτογράφητα νερά. Δεν είμαστε τυφλοί και δεν θέλουμε να είμαστε λιγότερο αντιδραστικοί απ' ό,τι ήμασταν το καλοκαίρι, αλλά θα πρέπει να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία του και να μην βιάζεται», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Και προσθεσε: «Θα πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία με τη Γερμανία».
Keywords
Τυχαία Θέματα