"Έδεσε" το μπαράζ

Στην ευθεία για το μουντιάλ της Βραζιλίας και επίσημα η εθνική μας ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε απόψε της Λετονίας με 1-0 στο γήπεδο "Καραϊσκάκης" και δύο αγωνιστικές πριν απο την ολοκλήρωση των προκριματικών εξασφάλισε τουλάχιστον την δεύτερη θέση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ.Ανοιχτό ακόμη το ενδεχόμενο της απευθείας πρόκρισης, αλλά το πάνω χέρι το έχει η Βοσνία που με τη σειρά της νίκησε εκτός έδρας την Σλοβακία με 2-1. Ο Σαλπιγγίδης το ελληνικό γκολ!

Ενα ακόμα βήμα για την πρόκριση

της (είτε μέσω μπαράζ, είτε απευθείας) στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας έκανε η Εθνική μας ομάδα, η οποία επικράτησε 1-0 της Λετονίας μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" με σκόρερ τον Σαλπιγγίδη και σε συνδυασμό με τη νίκη της Βοσνίας μέσα στη Σλοβακία, παρέμεινε ισόβαθμη με τους Βόσνιους στην κορυφή του ομίλου αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται στη διαφορά τερμάτων.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά μια θέση στα στα μπαράζ της διοργάνωσης και θα περιμένει πλέον "στραβοπάτημα" της Βοσνίας στα δύο παιχνίδια που απομένουν για να τους προσπεράσει...Το πολύ σημαντικό αποψινό γκολ ήρθε στο 58΄.

Ο Σαμαράς πέρασε κάθετη πάσα στον Σαλπιγγίδη και αυτός με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία, ανοίγοντας το σκορ για την Εθνική. Το 1-0 έμεινε ως το τέλος παρότι οι Λετονοί ήταν καλύτεροι στο τελευταίο 20άλεπτο και απείλησαν την εστία του Καρνέζη.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες. Στο 86΄αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Ρούγκινς για διαπληκτισμό του με τον Κατσουράνη και επτά λεπτά αργότερα στα αποδυτήρια τον ακολούθησε και ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας που αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Κατσουράνης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση με την Σλοβακία που ακολουθεί τον Οκτώβρη.

EΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τζαβέλλας (74' Καραγκούνης), Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (64' Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (88' Καραγκούνης), Μήτρογλου.


ΛΕΤΟΝΙΑ: Κολίνκο, Μακσιμένκο, Γκορκς, Μπουλβίτις, Γκαμπόβς, Ζιούζινς (68' Καρασάους), Λάιζανς, Ρούγκινς, Τσάουνια, Λάζντινς (61' Σινένλικοφς), Βερπακόφσκις (79' Ράκελς)

Keywords
Τυχαία Θέματα