«Σβήνει» το… άστρο και το όνειρο για την Εθνική

Η Εθνική έκανε το χρέος της κόντρα στη Λετονία, πήρε νίκη 1-0 χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη αλλά στέρεψαν τα αποθέματα… τύχης της «γαλανόλευκης» αφού τα νέα από τη Σλοβακία αυτή τη φορά δεν ήταν χαρμόσυνα.

Έχοντας σαφώς καλύτερη εικόνα σε σχέση με τον αγώνα στο Λιχτενστάιν,

δείχνοντας διάθεση και θέληση και χωρίς να… εκνευρίσει αυτή τη φορά τον Φερνάντο Σάντος, η Εθνική επικράτησε 1-0 των Λετονών και παρέμεινε συγκάτοικος της Βοσνίας στον έβδομο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ. Αυτή τη φορά, όμως, η Σλοβακία δεν έκανε τη χάρη στην Εθνική αφού παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε της Βοσνίας, είδε την παρέα του Ντζέκο να «γυρίζει» το ματς στη Ζίλινα και να κρατάει σφιχτά στα χέρια της το απευθείας εισιτήριο για τη Βραζιλία.

Το θετικό για την Εθνική ήταν πως βελτιώθηκε, σε επίπεδο νοοτροπίας και αντιμετώπισης του παιχνιδιού, σε σχέση με την Παρασκευή. Οι διεθνείς από το πρώτο λεπτό κυριάρχησαν της Λετονίας, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και πίεσαν για το γρήγορο γκολ. Αυτό δεν ήρθε χάρη στην εξαιρετική βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Κολίνκο, ο οποίος έκανε απανωτές επεμβάσεις στις προσπάθειες του Μήτρογλου σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Τελικά, η λύση βρέθηκε από τον μόνιμο σκόρερ των κρίσιμων γκολ, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με την Ελλάδα να φτάνει στους 19 βαθμούς.

Τόσους έχουν και οι Βόσνιοι κι αυτό που πλέον περιμένει η Ελλάδα, είναι είτε κάποιο «στραβοπάτημα» των αντιπάλων που έχουν το +15 στο goalaverageκι ευνοούνται, είτε να τερματίσει με περισσότερους βαθμούς από τις υπόλοιπες δεύτερες των άλλων ομίλων. Αν δεν συμβεί κάτι από αυτά, η Εθνική θα αναγκαστεί να δώσει αγώνα μπαράζ για να προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Περισσότερα στο www.onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα