Ψηφίζεται το ν/σ για το νέο λύκειο

Με την ονομαστική ψηφοφορία επί τους συνόλου που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο.

Σε παρέμβαση του πριν από λίγο ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη διαθεσιμότητα διοικητικών υπάλληλων ΑΕΙ, λέγοντας ότι αυτή δεν θα είναι οριζόντια και πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από 2-3 ιδρύματα που είχαν κάνει- όπως είπε
χαρακτηριστικά - αθρόες μονιμοποιήσεις τα τελευταία χρόνια, η αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υπεράριθμο προσωπικό που θα μπορούσε να καλύψει ανάγκες και ελλείψεις σε άλλα ιδρύματα.

Παράλληλα, προανήγγειλε διάταξη νομοσχεδίου που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή, η οποία θα διασφαλίζει οργανική θέση για κάθε εκπαιδευτικό. «Δίνουμε τέλος στην ανασφάλεια, στη σύγχυση και την αδιαφάνεια που επικρατούσε. Κατοχυρώνουμε την οργανική όλων των καθηγητών και δασκάλων για να είναι απερίσπαστοι στο έργο τους» είπε συγκεκριμένα.

Δίκαια χαρακτήρισε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρήγα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παράγει φθηνό και πλήρης χειραγωγημένο ανθρώπινο δυναμικό.

Πάντως, η διδασκαλία των αρχαίων και των θρησκευτικών, βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση με τον Υπ. Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με την κα. Ρεπούση να προτείνει υποχρεωτική διδασκαλία των αρχαίων μόνο για τους μαθητές που θα ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές αλλά και να επανέρχεται στο μάθημα των θρησκευτικών, λέγοντας ότι όταν μιλάμε για το δημόσιο σχολείο, δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στους μητροπολίτες. «Όποιος επιθυμεί ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο κατηχητικό. Το δημόσιο σχολείο πρέπει να είναι ουδετερόθρησκο» είπε χαρακτηριστικά, με τον Υπουργό να συστήνει στη βουλευτή νηφαλιότητα όταν μιλά για θέματα που είναι ιδεολογικά φορτισμένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα