Δήλωση κατηγορούμενου για απόπειρα απόδρασης

Δήλωση για την πρόσφατη απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και την σχέση με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, ανέγνωσε στην δίκη για συμμετοχή στην οργάνωση, που ξεκίνησε πρόσφατα, ο εκ των κατηγορουμένων Χρήστος Τσάκαλος.

Ο νεαρός κατηγορούμενος συμμετείχε με άλλους τρεις κατηγορουμένους ως μέλη της οργάνωσης και τον Βλαστό στο επεισόδιο

στις φυλακές στις 12 Δεκεμβρίου, όπου και βρέθηκαν σε καθεστώς ομηρίας σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εγκλωβίστηκαν στον χώρο επισκεπτηρίου επισκέπτες κρατουμένων .

Ο Χρήστος Τσάκαλος δικάζεται με τους αδελφούς Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο ως μέλη της οργάνωσης, καθώς δεν συμπεριελήφθησαν στην πρώτη δίκη που καταδικάστηκαν εννέα συγκατηγορούμενοί τους, γιατί ήταν φυγόδικοι.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να του επιτρέψουν να αναγνώσει δήλωση εκ μέρους των «φυλακισμένων μελών» της οργάνωσης, αίτημα που έγινε δεκτό. Η δήλωση μετά την ανάγνωση της καταχωρήθηκε στα πρακτικά της διαδικασίας.

Στην δήλωση γίνεται σαφές πως θα επιχειρήσουν και πάλι «το άλμα προς την ελευθερία» ενώ τονίζεται για τον Παναγιώτη Βλαστό και τα σχόλια που ακούστηκαν για την «συμμαχία» τους πως «είμαστε περήφανοι για τις επιλογές και τις σχέσεις που έχουμε κτίσει» με ανθρώπους που, όπως λένε, συναναστρέφονται στην φυλακή και μοιράζονται τον ίδιο πόθο για την ελευθερία.

Keywords
Τυχαία Θέματα