Δικαιώθηκα και δεν υπογράφω

«Όταν η χώρα είναι ακυβέρνητη είναι δική μας ευθύνη να ανοίγουμε διεξόδους» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ , Αντώνης Σαμάρας, υπεραμυνόμενος των πρόσφατων χειρισμών του για την συγκρότηση της κυβέρνησης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κ.Ο. Απαντώντας στο αίτημα των Βρυξελλών για υπογραφή των δεσμεύσεων από τα δυο μεγάλα κόμματα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν υπογράφει. Ο Α. Σαμαράς επέμεινε στην 19η Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή

εκλογών, σημειώνοντας η κοινωνική συνοχή κρέμεται από μια κλωστή και πως αν οι πολίτες γνωρίζουν ότι θα γίνουν εκλογές, αυτό λειτουργεί καταπραϋντικά.
«Αν δεν συμμετείχαμε στη νέα κυβέρνηση θα ήταν σαν να την υπονομεύαμε, αν είχαμε περισσότερα υπουργεία θα ήταν σαν να αμφισβητούσαμε τον μεταβατικό της χαρακτήρα» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «δεν αφήνουμε καμία υποψία  συγκυβέρνησης, η συμμετοχή μας είναι καθαρά συμβολική».


Ο πρόεδρος της Ν. Δ ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στον Γ. Παπανδρέου, για τον οποίο είπε ότι θα γίνει καταλογισμός ευθυνών, ενώ επέμενε στο διαφορετικό μείγμα πολιτικής.


Κατέστησε σαφές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι προθάλαμος κυβερνητικών συνεργασιών ερήμην του λαού, εμμένοντας στην ισχυρή και καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό μετά τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα