Διεθνής αντίκτυπος

Νέες απειλές για την Ελλάδα βλέπουν τα ξένα media μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. "Απέτυχε και πάλι ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα να πετύχει συμφωνία για την ΕΡΤ" τονίζει το BBC" - υπάρχει θέμα για την ύπαρξη της κυβέρνησης, δηλώνει ο Βενιζέλος

- δεν υπάρχει κοινό πολιτικό έδαφος, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης". Reuters: "Σε σύγχυση η ελληνική κυβέρνηση - το μικρό κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς θα μπορούσε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για την ΕΡΤ - νέα αναταραχή στην Ελλάδα". Η Wall Street Journal τονίζει πως η "επισφαλής κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα δέχθηκε ένα διπλό χτύπημα" και κάνει λόγο για νέες απειλές λόγω αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα η κατάρρευση των συνομιλιών για την ΕΡΤ οδήγησε σε αποχώρηση του μικρότερου κόμματος από την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, συναγερμό σε Βρυξέλλες και Βερολίνο προκαλούν οι δραματικές εξελίξεις στην Αθήνα. Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, προειδοποίησε ότι "προτεραιότητα για τις ελληνικές αρχές παραμένει να υλοποιήσουν άμεσα το πρόγραμμα. "Εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες, τότε η χρηματοδότησή της θα διακοπεί, διεμήνυσε το ΔΝΤ."Η Ελλάδα βρίσκεται σε περίπλοκη κατάσταση", δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ ο Επίτροπος Ολι Ρεν ζήτησε από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς να επιδείξουν υπευθυνότητα.

"Δεν αναμένεται να δημιουργηθεί χρηματοδοτικό "κενό" στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης εάν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας έως τα τέλη Ιουλίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Gerry Rice, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι το Ταμείο ετοιμάζεται να αναστείλει τις πληρωμές των δόσεων προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, παρά τα συμπτώματα εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, διαβεβαίωσε τους ομολόγους του ο Γιάννης Στουρνάρας στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα