Διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση

Λίστες με ονόματα επεξεργάζονται τα επιτελεία Σαμαρά - Βενιζέλου κι ενώ οι δύο πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε συνεχή ανοιχτή επικοινωνία, ενόψει του ανασχηματισμού, αλλά και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, με κεντρικούς άξονες την οικονομία και τη διοικητική μεταρρύθμιση. Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου

στο νέο σχήμα με τη θέση του αντιπροέδρου και την ανάληψη πιθανώς ενός υπουργείου, καθώς και η παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Κρίσιμη θα είναι και η θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού το πρόσωπο που θα την αναλάβει θα κληθεί να δρομολογήσει τη διαθεσιμότητα ως το τέλος του μήνα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και να βάλει σε τροχιά τις απολύσεις 4.000 ως το τέλος του έτους.

Σενάρια αναφέρουν και το σπάσιμο υπερυπουργείων και συγκεκριμένα του Ανάπτυξης και του Παιδείας.

Μετά την ΕΡΤ, τον επόμενο οργανισμό που θα αποτελέσει δεξαμενή για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αναζητεί η κυβέρνηση, καθώς με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου άνοιξε ο δρόμος και για άλλες καταργήσεις φορέων.

Σύμφωνα με την Ημερησία, στο «μικροσκόπιο» έχουν ήδη μπει οι αμυντικές βιομηχανίες.

Οι εισηγήσεις κάνουν λόγο για κλείσιμο της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αλλά και αναδιοργάνωση της ΕΑΒ με πιθανή απορρόφηση και της ΕΛΒΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα