Mεταφορά με λεωφορεία στην Ειδομένη

Δέκα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα περιμένουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τους περίπου 2000 πρόσφυγες από Κω, Κάλυμνο και Λέρο που θα φτάσουν με το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος. Από εκεί θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ειδομένη. Πιθανότατα,

αμέσως μετά την αποβίβαση των μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει νέο δρομολόγιο. Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 534 μετανάστες διεσώθησαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε 14 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στο ανατολικό Αιγαίο. Εν τω μεταξύ στη ναύλωση κι άλλου πλοίου 2.500 θέσεων που θα μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Περίπου 20.843 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα από τις 8 εώς τις 14 Αυγούστου διά θαλάσσης, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, λέγοντας ότι αναμένει από την Ελλάδα «περισσότερη ηγεσία» στη διαχείριση της κρίσης και ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή της ΕΕ. Μόνο τον Ιούλιο, καταγράφηκαν 50.242 αφίξεις, δηλαδή περισσότερες απ' ό,τι σε ολόκληρο το 2014. Σύμφωνα με τη Frontex, o αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο ήταν τριπλάσιος σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν έναν χρόνο. Είναι ενδεικτικό δε ότι από τους 107.500 μετανάστες σχεδόν οι μισοί διέσχισαν το Αιγαίο και έφτασαν στα ελληνικά νησιά.

Εν τω μεταξύ, άμεσα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι Κινητές Μονάδες Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε Κω και Λέρο, ενώ μακροπρόθεσμα θα εγκατασταθεί Κινητή Μονάδα και στη Χίο, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Εσωτερικών, Παναγιώτης Νίκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα