Διαψεύδει για αλ Κάιντα η Αίγυπτος

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση διέψευσε, την Πέμπτη, κάθε παρουσία μέλους της Αλ Κάϊντα στη χερσόνησο του Σινά, λίγο αφότου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε αναφορά "σε τρομοκρατικές οργανώσεις, εγκατεστημένες στη χερσόνησο του Σινά"."Μέλος (-η) της Αλ Κάϊντα δεν βρίσκεται(-ονται) στο έδαφος της Αιγύπτου. Ο,τι πρόσφατα δηλώθηκε, ότι δηλαδή μία (τρομοκρατική) οργάνωση δρα στη χερσόνησο του Σινά είναι αβάσιμο", τόνισε ο ηγέτης της κρατικής ασφάλειας της Αιγύπτου,
για το εσωτερικό, Χάμεντ Αμπντάλα, μιλώντας σήμερα στο αιγυπτιακό πρακτορείο MENA.

Ο Αμπντάλα πρόσθεσε ότι η Υπηρεσία του--η οποία μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ αναπληρώνει την Κρατική Ασφάλεια σε πολλούς τομείς--"συνεργάζεται με πολλές υπηρεσίες, περιφερειακές και διεθνείς, ώστε να προστατεύει την ασφάλεια της Αιγύπτου, καταπολεμώντας τη διεθνή τρομοκρατία".

-Κατά του τελευταίους λίγους μήνες, άγνωστοι έχουν κάνει δολιοφθορές στον αγωγό, που μεταφέρει φυσικό αέριο από την Αίγυπτο προς το Ισραήλ και προς την Ιορδανία.

Εξ άλλου, η ισραηλινή κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι "προβληματική" η έγκριση από την Αίγυπτο της επαναλειτουργίας του μεθοριακού περάσματος της Ράφα, στη νότια εσχατιά της Λωρίδας της Γάζας--το Ισραήλ κατά το παρελθόν είχε την εποπτεία του σημείου επί πέντε έτη.

Αρκετοί ισραηλινοί υπουργοί εκτιμούν ότι, μέσω της Ράφα, μπορεί να περνούν ποσότητες οπλισμού προς την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα