Σχολικές εκδρομές στις ακριτικές περιοχές

Μια ακόμη ημέρα ξεγνοιασιάς μπορούν να κερδίζουν οι μαθητές που επιλέγουν ως προορισμό για τις ετήσιες σχολικές εκδρομές τις ακριτικές περιοχές. Τα παραπάνω θυμίζει η υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, με έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου. 

Η υφυπουργός Παιδείας
αναφέρει ειδικότερα ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τους όρους πραγματοποίησης των εκδρομών κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους, "για εκδρομές στο εσωτερικό της χώρας, όταν η εκκίνηση γίνεται από ακριτικές-παραμεθόριες περιοχές ή η κατεύθυνση είναι προς αυτές, η διάρκεια της εκδρομής είναι δυνατόν να παραταθεί κατά μία ημέρα". Επιπλέον με το ίδιο πλαίσιο, "θεωρείται σημαντικό να ενισχύεται το ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση εκδρομών σε ακριτικούς νομούς της χώρας". 

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ είχε απευθύνει ερώτηση στο Υπουργείο με αφορμή πρόσφατο περιστατικό με τους μαθητές του 1ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης οι οποίοι μαζί με τους καθηγητές τους αποκλείστηκαν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης επειδή το πρακτορείο από τη Θεσσαλονίκη με το οποίο είχαν κλείσει την εκδρομή, δεν φρόντισε να πληρώσει το ξενοδοχείο τους. Ο κ. Δερμεντζόπουλος είχε καλέσει το υπουργείο να δώσει οδηγίες στις σχολικές μονάδες να επιλέγουν ως προορισμό τον νομό Έβρου επισημαίνοντας ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει τονωτική ένεση για τις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές. Μάλιστα ο κ. Δερμεντζόπουλος έσπευδε να επισημάνει ότι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Δέλτα του Έβρου, το Δάσος της Δαδιάς, το νησί της Σαμοθράκης, τα αρχαία της Δοξιπάρας, το Κάστρο του Πυθίου, τις όχθες του Άδρα και τα Βυζαντινά του Διδυμοτείχου. 

Όπως πάντως ενημερώνει τον βουλευτή η υφυπουργός Παιδείας, το υπουργείο έχει αποστείλει εγκαίρως επιστολή προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των Διευθύνσεων της Β/θμιας Εκπαίδευσης και τις Σχολικές Μονάδες της χώρας προτρέποντας για την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών σε προορισμούς του εσωτερικού. 

Η κ. Χριστοφιλοπούλου ενημερώνει επιπλέον τον κ. Δερμεντζόπουλο ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23 Φεβρουαρίου 2011 έως τις 19 Απριλίου 2011, οι πολυήμερες εκδρομές (διήμερες, τριήμερες και πολυήμερες) έγιναν κατά 80% σε προορισμούς του εσωτερικού και κατά 20% στο εξωτερικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα