Διαχωρισμός του γάλακτος σε δύο κατηγορίες

Μετο διαχωρισμό του γάλακτος σε δύοκατηγορίες, ανάλογα με την επεξεργασίαπου έχει υποστεί, επιχειρεί η Κυβέρνησηνα κατευνάσει τα πνεύματα στιςκοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων,και να περάσει το πολυνομοσχέδιο χωρίςαπώλειες από τη Βουλή. Σύμφωνα με τονΥπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ΑθανάσιοΤσαυτάρη, ο οποίος ανέφερε ότι η τρόικαδέχτηκε τις σχετικές βελτιώσεις, θααπαλειφθεί ο όρος «φρέσκο» από τιςσυσκευασίες του γάλακτος, και οι δύοκατηγορίες που προκύπτουν είναι τοπαστεριωμένο και το υψηλής και υπερυψηλήςθερμικής επεξεργασίας.

Επιπλέον στηνκατηγορία τού παστεριωμένου δημιουργείταιμια υποκατηγορία, το γάλα ημέρας.

Σεσύσκεψη εξάλλου, που ολοκληρώθηκε πριναπο λίγο στο υπουργείο αγροτικήςανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες,αποσαφηνίσθηκε πως η διάρκεια ζωής τουπαστεριωμένου γάλακτος λόγω και τωνσυνθηκών παραγωγής διακίνησης στηνΕλλάδα δεν μπορεί να υπερβαίνει τιςπέντε ημέρες. Οριακά, δε, έχει περιθώριοαύξησης μιας ημέρας και αυτό αφούπροηγουμένως συλλεχθούν τα απαραίτηταεπιστημονικά δεδομένα.

Αντιπαραθέσεις για το νομοσχέδιο

Τηναντίθεση τους με τη διαδικασία τουκατεπείγοντος, με την οποία πρόκειταινα συζητηθεί στη βουλή το πολυνομοσχέδιοεξέφρασαν στη διάσκεψη των προέδρωντης βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡκαι το ΚΚΕ.

ΟΓιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανελόγο για καθεστώς εκφυλισμού τουκοινοβουλίου και πρότεινε να εξουσιοδοτήσειη διάσκεψη τον πρόεδρο της βουλής, ώστενα διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση.

Τηνανάγκη να δοθεί χρόνος στους βουλευτέςνα μελετήσουν το νομοσχέδιο επεσήμανεο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ΔημήτρηςΚρεμαστινός, ενώ κατά της διαδικασίαςτου κατεπείγοντος τάχθηκαν ο ΔημήτρηςΑναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ και ο ΘανάσηςΠαφίλης από το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα