«Δεν μας τρομάζουν οι Γερμανοί»

Διατεθειμένοι να τα δώσουν όλα κόντρα στους Γερμανούς, παρουσιάστηκαν οι Γρηγόρης Μάκος και Γιαννης Μανιάτης στο χθεσινό ραντεβού τους με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Οι δύο παίκτες παρουσιάστηκαν ευδιάθετοι και τόνισαν ότι θέλουν τη νίκη για να την αφιερώσουν στον ελληνικό λαό και να τον βγάλουν ξανά έξω στους δρόμους χαρούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι είχαν διάθεση και για χιούμορ, με τον Μάκο να λέει ότι σε περίπτωση που η Εθνική φτάσει στον τελικό τότε θα ντυθεί παππάς και θα παντρέψει εκείνος τον Μανιάτη που έχει ορίσει τον γάμο του εκείνη την ημερομηνία.
Αναλυτικά

τα όσα δήλωσαν οι δύο παίκτες

Για την Γερμανία ως αντίπαλο:
Μανιάτης: «Σίγουρα παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του Euro. Η Γερμανία είναι το φαβορί στο μεταξύ μας παιχνίδι. Υπερβάλαμε εαυτούς με τη Ρωσία και καταφέραμε να προκριθούμε. Δεν το περίμεναν πολλοί, βεβαίως εμείς οι ποδοσφαιριστές και ολόκληρη η αποστολή το πιστέψαμε και τώρα συνεχίζουμε στην διοργάνωση. Το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε και την Παρασκευή με τη Γερμανία. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, θα παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο και θα τους κοιτάξουμε στα μάτια. Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε την Γερμανία. Ένα παιχνίδι είναι και όλα γίνονται»
Μάκος: «Ο Γιάννης νομίζω τα είπε όλα. Είναι πολύ μεγάλο αυτό που έχουμε κάνει ως τώρα. Πετύχαμε την πρόκριση στο πρώτο στάδιο και πλέον δεν έχουμε άγχος, αν και από την αρχή δεν είχαμε άγχος, παρά τα προβλήματα με τις απουσίες. Καταφέραμε να προκριθούμε κόντρα στην Ρωσία απέναντι στην οποία θέλαμε μόνο ένα αποτέλεσμα και τελικά το πήραμε. . Ετσι θα κάνουμε και την Παρασκευή που οι περισσότεροι χρήζουν φαβορί την Γερμανία και έτσι είναι άλλωστε. Εμείς όμως είμαστε Ελληνες και σαν Ελληνες δεν φοβόμαστε τίποτα. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια».
Για το αν παρακολούθησαν το παιχνίδι της Γερμανίας με την Δανία:
Μάκος: «Φυσικά και είδαμε και τα δυο ματς. Τώρα παίζουμε απέναντι στην Γερμανία και το ζήτημα είναι ότι πλέον πρέπει να τους δούμε ακόμα περισσότερες φορές».
Μανιάτης: «Κοιτάζαμε και τις εκλογές, για να ξέρουμε τι γίνεται στην χώρα μας. Έχουμε μπροστά μας αρκετές ημέρες για να τους ξαναδούμε».
Για τον του προκάλεσε έκπληξη ο αποκλεισμός της Πολωνίας και η πρόκριση της Τσεχίας:
Μάκος: «Όταν έγινε η κλήρωση λέγαμε ότι φαβορί ήταν η Ρωσία. Ήταν ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα τους και μπορούσαν να περάσουν. Όχι δεν θεωρώ ότι ήταν έκπληξη συνεπώς».
Για το αν λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, το ματς με τη Γερμανία έχει επιπλέον σημασία:
Μανιάτης: «Είναι ποδόσφαιρο αυτό για το οποίο μιλάμε, τίποτ' άλλο. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι προσωπικό. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό. Το κάναμε με την Ρωσία και βγάλαμε τον δρόμο έξω στους δρόμους κι αυτό θέλουμε να γίνει ξανά».
Για το ότι η Ελλάδα έχει να κερδίσετε τη Γερμανία 22 χρόνια και αν αυτό θα επηρεάσει τους παίκτες της:
Μανιάτης: «Δεν έχει σημασία από πότε έχουμε να κερδίσουμε. Την Παρασκευή έχουμε παιχνίδι και οι παραδόσεις είναι για να σ

Keywords
Τυχαία Θέματα