Για ένα ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων

Η αποτελεσματική συνεργασία δήμων και πολιτών για την επίλυση των πιεστικών προβλημάτων του αστικού χώρου, είναι το αντικείμενο του διήμερου σεμιναρίου που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων από σήμερα στις 5.30μμ στον χώρο του Europe Direct Center.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε δήμους, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Ομάδες Πολιτών. Συμμετέχουν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών δήμων, του Λονδίνου, του Άμστερνταμ, της Λευκωσίας και της Θεσσαλονίκης, καθώς

και της Νέας Υόρκης, με την παρουσία της Διευθύνουσας Συμβούλου του New York City Service Office, ιδρυτικού μέλους του δικτύου Cities of Service των ΗΠΑ.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι «Ζωντανές Πόλεις - Ενεργοί Πολίτες Χτίζοντας το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων» και η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ η γλώσσα στην οποία θα πραγματοποιηθεί είναι τα αγγλικά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου Δικτύωσης του Δήμου Αθηναίων με Ομάδες Πολιτών Συν-Αθηνά (www.synathina.gr) και του κέντρου Europe Direct του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Η Αθήνα, λόγω των κρίσιμων προβλημάτων που καλείται να διαχειριστεί, είναι πρωτοπόρα στη θεσμοθέτηση της συνεργασίας με την κοινωνία πολιτών. Η συστηματοποίηση της συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κοινωνία πολιτών αποτελεί μία παγιωμένη διεθνή πρακτική με έμπρακτα αποτελέσματα στην κοινωνική αλληλεγγύη, την καινοτομία και την εικόνα της πόλης.

Λίγους μήνες μετά τη δημιουργία του πρώτου εργαλείου δικτύωσης της κοινωνίας των ενεργών πολιτών με έναν δημόσιο φορέα, το www.synathina.gr, ο Δήμος Αθηναίων κάνει ένα ακόμη βήμα. Αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του πρώτου Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων που συστηματοποιεί την επικοινωνία ανάμεσα σε ένα δημόσιο φορέα και τους ενεργούς πολίτες. Στόχος η διατύπωση ενός εύχρηστου μοντέλου συνεργασίας, προσαρμόσιμου στις ανάγκες διαφορετικών δήμων.

Το εργαστήριο θα βασιστεί στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών των συμμετεχόντων δήμων. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των ομάδων και των οργανώσεων, θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τους προβληματισμούς και να συζητήσουν με τους συμμετέχοντες σε απευθείας συναντήσεις.

Στη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους με e-mail έως την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου.

EU-topia cafe
Ακαδημίας 50, είσοδος από οδό Σόλωνος,
τηλ. 210 3642540

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα