Χωρίς πίστωση ο ΕΟΠΥΥ εάν δεν εξοφλήσει

Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά δηλώνουν ότι αν δεν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, δεν αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ,

Γεράσιμου Βουδούρη. Τη διαβεβαίωση αυτή είχε δώσει νωρίτερα ο κ. Βουδούρης, ο οποίος είπε ότι έως αύριο θα έχουν εκταμιευθεί 28 εκατ. ευρώ για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και του Αιγαίου. Οι φαρμακοποιοί σήμερα κρατούν κλειστά τα φαρμακεία.

Μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης τόνισε ότι είναι ζήτημα ημερών η αποπληρωμή των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς.

Την ίδια στιγμή όμως ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Νικολής δήλωνε σε αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών ότι τα 18 εκατομμύρια ευρώ τα οποία επρόκειτο να εκταμιευτούν σήμερα τελικά θα εκταμιευτούν την Μεγάλη Τρίτη, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση των φαρμακοποιών.

Σημειώνεται ότι από χθες οι φαρμακοποιοί σε Αθήνα και Πειραιά δεν εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ενώ σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία διεκδικώντας την εξόφληση που φτάνει τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα