Απαγωγείς άφησαν 17χρονο να πεθάνει από ασιτία

17:03 5/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Υπόθεση απαγωγής από κύκλωμα απάνθρωπων δουλεμπόρων, που άφησαν το ανήλικο θύμα τους να πεθάνει από ασιτία εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι απαγωγείς κρατούσαν επί δυόμισι μήνες, χωρίς φαγητό έναν 17χρονο Πακιστανό, προκειμένου να αποσπάσουν λύτρα από τους συγγενείς του. Όταν έφθασαν τα χρήματα στα χέρια του εγκατέλειψαν τον ανήλικο νεκρό από ασιτία, σε ένα παγκάκι στους Αγίους Αναργύρους.

Πίσω από την τραγική αυτή απαγωγή βρίσκονται οκτώ Πακιστανοί. Μάλιστα, οι άνδρες της Αστυνομίας

προχώρησαν ήδη στη σύλληψη ενός δράστη.

Ο εφιάλτης...

Η απαγωγή του 17χρονου σημειώθηκε τέλη Οκτωβρίου του 2010 και διήρκησε έως την 9-1-2011, ημέρα που βρέθηκε νεκρός, ο ανήλικος από συγγενείς του που διαμένουν στην Ελλάδα.

Τις διαπραγματεύσεις με τους συγγενείς αλλά και την φρουρά του κατά τη διάρκεια της απαγωγής είχε αναλάβει ο 24χρονος Πακιστανός, ο οποίος και συνελήφθη. Ο ίδιος είχε ζητήσει λύτρα από τους συγγενείς του ανήλικου επίσης, πακιστανικής υπηκοότητας που είχαν στα χέρια τους, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες μετέφεραν τον 17χρονο, μαζί με άλλους παράνομους μετανάστες από το Πακιστάν, στην Ελλάδα και τον κρατούσαν στα χέρια τους, απαιτώντας από τους συγγενείς του να τους καταβάλουν το ποσό των 5.500 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Οι συγγενείς του θύματος κατέβαλαν το ποσό, όμως οι δράστες συνέχιζαν να τον κρατούν, απαιτώντας και άλλα χρήματα.

Τις βραδινές ώρες της 9ης Ιανουαρίου του 2011, οι δράστες επικοινώνησαν με τους συγγενείς του απαχθέντα για να τον παραλάβουν από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Δυστυχώς, όμως οι συγγενείς του θύματος βρέθηκαν μπροστά στο άψυχο σώμα του ανήλικου, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του από ασιτία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να συλληφθούν οι συνεργοί του.

Keywords
Τυχαία Θέματα